Followers

Thursday, August 9, 2018

Ferrarossa Eyeshadow

HER AWARD 2018 ๐Ÿ˜ฑ PEMENANG EYESHADOW KEGEMARAN READERS

Alhamdulillah dengan tak disangka sangka, #ferrarossabeauty eyeshadows menang lagi award buat kedua kali.

Last year September kita menang  Anugerah Seri Jelita 2017 dan tahun ni kita menang HER AWARD dari TIGA majalah sekaligus : HerWorld, Women’s Weekly dan Jelita ๐Ÿ˜ฑ

Macamana juri pilih pemenang? Readers dari setiap magazine dipilih secara rawak, lepas tu diorang semua test eyeshadows dari brand international dan juga #ishadowbarbie.

Kaler baru Koleksi Unicorn #ishadow Barbie akan mendarat dari Korea tak lama lagi! ๐Ÿฆ„ 

Eksaitednya kan? Ramai yang menanti kaler kaler baru yang gojes meleleh memukau ๐Ÿ˜ฑ

Kaler kaler baru #ishadowbarbie:  

LOLLIPOP
๐Ÿญglitter dwiwarna ala ala ikan duyung untuk efek basah basah air mata unicorn. Glitter ini berwarna emas kebiru biruan. Paling cantik dilayer diatas kaler lain atau boleh dipakai sahaja untuk efek fresh yang sooooo gojes

PANACOTA
๐Ÿฎ Inspirasi dari pemanis mulut Perancis, kaler jingga merah bara ini adalah kaler paling popular request oleh Makeup Artist antaranya Bosco ( MUA LOFA turrr) ! Kaler buah oren ini memberi efek segar dan paling cantik dibuat transition kaler

BLUEBERRY
๐Ÿงœ‍♀ Kaler hijau kebiru biruan Shimmer dibuat dari serbuk Mutiara Korea, dibuat khas untuk peramugari MAS ( sebab FR Eyeshadows adalah amat digemari Stewardess kerana tahan lama giler 14 jam) . Orang biasa pun boleh terasa feeling Awan Dania dengan warna Blueberry dimata calit dengan jari je!

Siapa owner FR Eyeshadows?

- ferrarossa
-  7 years experience dalam dunia makeup
- sangat cerewet part eyeshadows (so of course dia keluarkan the best quality eyeshadows)

๐Ÿ’—๐Ÿ’—๐Ÿ’—๐Ÿ’—๐Ÿ’—๐Ÿ’—๐Ÿ’—๐Ÿ’—

Features

Buterry
Pigmented
Single eyeshadows (in a form of pan)
Warm tones
Against animal testing
Kkm approved

๐Ÿ’—๐Ÿ’—๐Ÿ’—๐Ÿ’—๐Ÿ’—๐Ÿ’—๐Ÿ’—๐Ÿ’—

Benefits (apa yang features tu boleh bagi kat kita)

๐Ÿ’•Buterry (easy to blend, less fallout)
๐Ÿ’•Pigmented (pakai sikit pun lekat, tahan lama up to 14 hours- ada testi)
๐Ÿ’•Single eyeshadows (travel friendly, boleh custom palette ikut suka kita)
๐Ÿ’•warm tones (sesuai untuk amateur, wareable color, sesuai untuk asian skin tones)
๐Ÿ’• Against animal testing (boleh bawak solat, meaning kalau kita mekeup then amik wudhuk still sah)
๐Ÿ’•kkm approved (selamat digunakan)

๐Ÿ’—๐Ÿ’—๐Ÿ’—๐Ÿ’—๐Ÿ’—๐Ÿ’—๐Ÿ’—๐Ÿ’—

1. Made in korea

Banyak je eyeshadows kat malaysia ni, tapi kita the only eyeshadow yang made in korea. With real pearl!! So ni kelebihan kita 

2. Suitable for asian skintone

Color2 kita mmg wearable and banyak testi dari malaysian sendiri.

3. Satu2 nya eyeshadows kat malaysia yang jual secara single

Meaning korang boleh create korang punya palette sendiri ikut preference

Tak yah bawak palette besar gebak, end up tak pakai pun semua color. Pakai yang mana suka je

๐Ÿ’—๐Ÿ’—๐Ÿ’—๐Ÿ’—๐Ÿ’—๐Ÿ’—๐Ÿ’—๐Ÿ’—

Tiramisu –Serlahkan aura manis dan feminin anda dengan menggunakan pembayang mata
berona coklat gelap seperti koko ini untuk kemasan matte yang menggoda. Semanis namanya,
ia mempunyai tekstur yang halus dan lembut buatkan ia mudah meluncur pada kelopak mata
untuk riasan wajah klasik mahupun dramatik. Rona ini juga sesuai jika mahu digunakan sebagai
kombo bersama rona lain bagi mencipta raut wajah yang lebih sempurna.

Raspberry – Tampil lebih berani dengan serlahan rona yang terang dan berkilau ini. Warna
seakan jus beri ini bergabung mesra dengan rona coklat untuk mencipta kemasan matte, lantas
menonjolkan rona yang segar dan memukau, tidak jemu dipandang. Ia halus dan lembut pada
kelopak mata bak sutera untuk mata yang kekal menawan.

Caramel – Mencairkan hati sesiapa yang memandangnya. Suntikkan kelainan dengan
pembayang mata berona tembaga dan disudahkan dengan taburan kilauan emas untuk kelopak
mata yang lebih bercahaya dan memukau. Berpigmen tinggi dan ronanya yang pekat, ia
memberikan ilusi mewah, sesuai merias wajah untuk pelbagai konsep yang diidamkan. Bukan
itu sahaja, teksturnya yang halus berkrim membuatkan ia kekal dan tidak mudah luntur pada
kelopak mata sepanjang hari.

๐Ÿ’—๐Ÿ’—๐Ÿ’—๐Ÿ’—๐Ÿ’—๐Ÿ’—๐Ÿ’—๐Ÿ’—














RM45 per colour
get a set and get discount

No comments:

Post a Comment